Dalarna
Edit listing

Peakpoints Adventure

Peakpoints I Real Adventure
0/5

Photos by:

Peakpoints Adventure

About us

Peakpoints är ett äventyrsföretag som startade i Storuman, Lappland 1988. Började egentligen som en slädhundskennel med hundspannstävlingar som inriktning. Tävlingsverksamheten var framgångsrik med segrar i både Svenska och Nordiska mästerskap. Totalseger i Svenska Cupen i medeldistans och 5 segrar i Vindelälvsdraget är också meriter vi är stolta över.

Peakpoints var ett av de första företagen i Sverige som sysslade med hundspannsturism, endast Jukkasjärvi var före. Började i Kittelfjäll och Tärnaby och 1990 startades företaget Peakpoints.

Peakpoints är numera är vi stationerade i Sälenfjällen och har under många år drivit vår verksamhet här. Tyngdpunkten i vår verksamhet är fortfarande hundspannsturerna som är mycket uppskattade av våra gäster. Vi har även utvecklats lite med en del andra aktiviteter som ni hittar här på hemsidan.

Vi älskar fortfarande spänningen och känslan med långa tävlingar i fjällen, strapatserna, känslan av teamwork med hundarna. Tillsamman med jyckarna tror vi på att hela teamet utvecklas genom att vi utsätts för tuffa förhållanden, dåligt väder och hårda nattkörningar i fjället.  Man märker att hundarna får ett bra självförtroende efter en lyckad tävling.

Hundarna tränas året runt för att vara i toppform när våra gäster anländer och när tävlingssäsongen närmar sig. Under barmarksperioden tillryggaläger de upp till 200 mil på barmark för att stärka muskler och fötter, och förstås behålla konditionen.

Activities

available

No services specified

info+

No extra information given

Opening

No extra opening information given.

Contact

Address
Hundspannet 1, 780 67 Sälen
GPS

61.1603781

13.1957968

Telephone
+46(0) 70-686 62 13
Follow Us
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a review

  Other Activities

  English

  Peakpoints is a adventure company that started in Swedish Lapland 1988. We started with competitions in the Swedish and Norwegian mountain chain.

  Peakpoints where rather successfull an won many of the big races. Peakpoints where also one of the first companys that brought guest out in the mountains with dogsled. Under the years we have learned a lot and you can be sure of a nice wilderness experience with Peakpoints.

  Most of our tours are in Nature Reserve and National Parks without disturbance of snowscooters and ski lifts.

  Welcome to real dogsledding and wilderness!

  Dutch

  German