Dalarna

Idre Fjäll

Idre Fjäll - Skidresa och semester i fjällen

0/5
Photos by:
Idre Fjäll

About Us

Från galenskap till framgångssaga

Allt började 1965, som ett försök att stoppa avfolkningen i Idre by. En stiftelse bildades och en skidanläggning planerades på Gränjåsvålen. Projektet kallades i folkmun för “det kommunala vansinnet” men skulle visa sig bli en riktig framgångssaga.


Från invigningen 1968 till idag har Idre Fjäll vuxit till en av Dalarnas och den svenska fjällvärldens mest uppskattade anläggningar, med en rad utmärkelser på meritlistan, bland annat som årets skidanläggning 2016/17.


Idre Fjäll-trivia

• Vi var först i Europa med att bygga en fyrstolslift

• På Idre Fjäll finns Chocken, Nordens brantaste nedfart med 46° lutning. Vågar du?

• Idre Fjäll står värd för inte mindre än tre världscuptävlingar om året – i Skicross, Speedski och från 2020 även Puckelpist. Välkommen på publikfest!

• Vi är Sveriges sydligaste sameby och hittar ibland en renkollega inne i centrumbyggnaden.

Activities

available

  • Cabins
  • Gear Rental
  • Restaurant

info+

Om Idre

Idre Fjäll startades 1968 med att dåvarande Idre kommun tillsammans med Friluftsfrämjandet bildade en stiftelse i avsikt att skapa arbete och liv i bygden och ge ökade tillfällen till ett aktivt friluftsliv. Sedan dess har det gått stadigt framåt med hjälp av tydliga mål, ett högt tempo och starka visioner.En av Idre Fjälls grundläggande drivkrafter har alltid varit att leda utvecklingen i fjällvärlden, och det har vi faktiskt lyckats med på flera olika plan. Vi var bland annat först med snökanoner i slutet av 70-talet och i början av 80-talet byggde vi Europas första fyrstolslift. 1984 var det dags igen, då invigdes världens första tunnellift. Och för att kunna hävda oss i den allt tuffare konkurrensen i fjällvärlden fortsätter vi i samma anda.

Our season

  • Winter

Opening Info

Contact

Address

Idre Fjäll, 790 91 Idre, Zweden

GPS

61.889496218505

12.832053469147

Telephone

Follow Us

More activities