Photos by:
Dansbandsveckan

Dansbandsveckan 2022

Malungs Dansbandsveckan

About Event

Sju kvällar, sex pulserande dansbanor och 82 dansband. Nästan 100 000 besökare kommer varje år för att njuta av musiken, dansen och stämningen.

Här kan du räkna med att möta hela Dansbandssverige och ofta också band från länder som Finland, Norge, Island och Danmark. Här börjar allt med en kram.

Varje år rullar det in över 3000 husvagnar i Malung. Cirka 50 000 dansbiljetter säljs till dansande människor av alla sorter – nyfikna nybörjare, nöjesdansare och erfarna proffs, från hela Norden.

Dansbandsveckan handlar om pardans till populärmusik av de bästa dansbanden och under de bästa förutsättningarna, det vill säga de bästa dansgolven och de bästa dansbanden i trivsam miljö. Hela Malung förvandlas under en vecka till ett jättelikt danspalats. 82 dansband på sex dansbanor får människor att svänga runt i bugg, foxtrot, swing, lindyhop och gammeldans.

Och överallt möts man av leenden. Kanske inte så konstigt med tanke på att dans och musik ger glädje, motion och gemenskap. Många säger att Dansbandsveckan är årets roligaste vecka och att man alltid längtar till nästa tillfälle. Det är en sporre nog att driva Dansbandsveckan vidare med visionen att få hela Norden att dansa.

Välkommen till Dansbandsveckan, där allt börjar med en kram i entrén.

Event Date

Start date

Sunday 17 July 2022 - 12:00PM

End date

Saturday 23 July 2022 - 22:00PM

available

  • Food Stands

info+

Äntligen, nu satsar vi på Dansbandsveckan 2022!
Dansbandsveckan jublar över att restriktionerna släpps:

–Äntligen, nu startar vi med planeringen för Dansbandsveckan 17–23 juli 2022, säger Lars Bälter, marknadsansvarig på Dansbandsveckan.

Efter regeringens besked om att alla restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort 29 september 2021 står det klart att Dansbandsveckan 2022 kan genomförs fullt ut. Det innebär att det blir Guldklavengala, sju danskvällar på Folkets Park Orrskogen i Malung, sju dagars scenuppträdande dagtid i Grönlandsparken i centrala Malung och ett stort restaurangtält. Dessutom kommer alla kringarrangemang att genomföras, som exempelvis den traditionella bilutställningen.

Dansbandsveckan är det största dansarrangemanget i Sverige med ca 100,000 besökare. För dansbandsbranschen, alla dansgästerna från hela Norden, dansbanden, lokala föreningar, företag och privatpersoner och samarbetspartners är det viktigt att redan nu informera om att Dansbandsveckan 2022 blir av så att alla kan planera för det.

– Det här betyder att dansgäster nu kan börja boka boende, föreningar och företag kan planera för en normal dansbandsvecka och dansbanden får framtidstro. Sist men inte minst får dansgästerna återigen uppleva dansglädjen vecka 29 i Malung.

För mer information, kontakta:
Lars Bälter
070-565 70 01
[email protected]

Location Info

Address

Parkvägen 1, Malung, Sweden

GPS

60.69014 - 13.72345

Organizer

organizer

QR Code
We use cookies to improve your browsing experience and analyze site traffic.
By continuing to use this site, you agree to this cookie usage.